Pikáns burgonyaleves pirított gyufatésztával, bacon csipsszel

Hozzávalók

0/16Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Először 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát kevés zsíron pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot és az erős paprikát, és néhány perc párolás után, öntsük fel a borral, és sózzuk meg.
  • Ha felforrt, öntsük fel vízzel, közben egy serpenyőben a maradék zsíron kissé pirítsuk meg a kockákra vágott burgonyát. Ha a burgonya megpirult, adjuk a leveshez.
  • Közben egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráfektetjük a baconszeleteket, lefedjük egy másik sütőpapírral, és az egészet lenyomatjuk egy tepsivel. Sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük, majd háromszögletű csipszekre vágjuk.
  • Ha a levesünk újra felforrt, hozzáadjuk a gyufatésztát. A keményítőt kevés hideg vízzel és a tejföllel kikeverjük. A meleg leves levéből fokozatosan hozzáadva behabarjuk a levest. Citromlével, ecettel ízesítjük, megszórjuk petrezselyemmel, valamint a bacon csipsszel.
Mennyiség: 1 személyre