Hozzávalók
Elkészítés
- Először 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát kevés zsíron pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot és az erős paprikát, és néhány perc párolás után, öntsük fel a borral, és sózzuk meg.
- Ha felforrt, öntsük fel vízzel, közben egy serpenyőben a maradék zsíron kissé pirítsuk meg a kockákra vágott burgonyát. Ha a burgonya megpirult, adjuk a leveshez.
- Közben egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráfektetjük a baconszeleteket, lefedjük egy másik sütőpapírral, és az egészet lenyomatjuk egy tepsivel. Sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük, majd háromszögletű csipszekre vágjuk.
- Ha a levesünk újra felforrt, hozzáadjuk a gyufatésztát. A keményítőt kevés hideg vízzel és a tejföllel kikeverjük. A meleg leves levéből fokozatosan hozzáadva behabarjuk a levest. Citromlével, ecettel ízesítjük, megszórjuk petrezselyemmel, valamint a bacon csipsszel.
Mennyiség:
1 személyre