Pentelei füstölt gombócleves

Pentelei füstölt gombócleves

Hozzávalók

0/22Hozzávalók
    a leveshez:
  • a gombóchoz:

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  • A zsiradékot felhevítjük, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd még néhány másodpercig a fokhagymával is együtt pároljuk.
  • Rászórjuk a répákat, rövid ideig pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk a piros paprikával, őrölt borssal.
  • Felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, (egy része jó ha a füstölt hús főzőleve).
  • Beletesszük a paprikát, babérlevelet, és a kis kockákra vágott főtt füstölt húst.
  • Takarék lángon addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák lesznek.
  • A burgonyagombóchoz összegyúrjuk a hozzávalókat. Vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, melyet lisztben megforgatunk, majd a fövő leveshez adjuk, és kb. 10 percig főzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, apránként felhígítjuk a forró levessel, majd a habarékot a levesbe keverjük.
  • Az apróra vágott petrezselyemmel és kaporral ízesítjük.
Mennyiség: 1 személyre