
Hozzávalók
-
a leveshez:
- a gombóchoz:
Elkészítés
- A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
- A zsiradékot felhevítjük, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd még néhány másodpercig a fokhagymával is együtt pároljuk.
- Rászórjuk a répákat, rövid ideig pirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk a piros paprikával, őrölt borssal.
- Felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, (egy része jó ha a füstölt hús főzőleve).
- Beletesszük a paprikát, babérlevelet, és a kis kockákra vágott főtt füstölt húst.
- Takarék lángon addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák lesznek.
- A burgonyagombóchoz összegyúrjuk a hozzávalókat. Vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, melyet lisztben megforgatunk, majd a fövő leveshez adjuk, és kb. 10 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a habarást: a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, apránként felhígítjuk a forró levessel, majd a habarékot a levesbe keverjük.
- Az apróra vágott petrezselyemmel és kaporral ízesítjük.
Mennyiség:
1 személyre