Párizsis egytál

Hozzávalók

  • 1/2 kg párizsi
  • 20 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A gombát szeletekre vágjuk. és az olajon addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. A fokhagymát lereszeljük, és sóval, borssal együtt a tejfölbe keverjük, a párizsit felkarikázzuk.
  2. Egy sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk, és az alját a párizsi szeletek felével kirakjuk. Elterítjük rajta a gombát, majd a fokhagymás tejföl kétharmadát, és beborítjuk a maradék párizsi szeletekkel. Elkenjük rajta a megmaradt tejfölt és meghintjük a reszelt sajttal. (Díszíthetjük még olajbogyóval, paprikával, paradicsommal, stb.)
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. Friss kenyérrel, vagy alufóliában héjastól megsütött burgonyával kínáljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/1 907 kcal, 1 adag/415 kcal