Párizsi párolt zöldségekkel

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A kissé megsózott joghurtba belekeverünk egy gerezd zúzott fokhagymát. A párizsit felkarikázzuk. A zöldségeket apróra vágjuk. Egy kiskanál olajon a póréhagymát megdinszteljük, majd rászórjuk a maradék felaprózott fokhagymát, és rövid idegig pirítjuk.
  • Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a bort, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a fedőt levéve zsírjára sütjük, és tálalásig félretesszük.
  • A párizsit karikákra szeleteljük, és a másik kiskanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor a párizsi karikák mellé szedjük a zöldségeket, megöntözzük a fokhagymás joghurttal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

3 adag/1 462 kcal, 1 kcal/487 kcal