Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a kétféle liszttel, 4 evőkanál olívaolajjal, a langyos vízzel és a sóval összegyúrjuk, vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával bedagasztjuk.
- Egy órát kelesztjük, majd kiolajozott sütőlapon a tésztát kör alakúra kihúzogatjuk. (2 db kb. 28 cm-es körlap lesz belőle.) A maradék 1 kanál olívaolajban elkeverjük az apróra vágott fokhagymát, és megkenjük vele a tésztakorongok tetejét.
- Rátesszük a felkarikázott paradicsomot, az olívabogyókat, és meghintjük a fenyőmaggal, oregánóval és bazsalikommal. Ezt a "feltétet" kézzel egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába, majd még egy órát kelni hagyjuk. 230 fokra előmelegített sütőben először 5 percig, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje egy kissé megpirul.
- Nagyon finom a mozzarellás-bazsalikomos paradicsomsalátához.
Mennyiség:
1 személyre