Paradicsomleves
Hozzávalók
-
2
doboz
sűrített paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
(70 gr/doboz)
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
csomó
zellerzöld
-
2
evőkanál
liszt
-
4
evőkanál
olaj
-
só
-
cukor
-
pirospaprika
Elkészítés
-
A lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, és felengedjük 1,5 l vízzel, melyben a sűrített paradicsomot elkevertük, vagy a 1,5 l-re felhígított paradicsomlével. Egészben beletesszük a megtisztított vöröshagymát, valamint a zellerzöldet. Sózzuk, megcukrozzuk, és jól kiforraljuk.
-
Ha készen van a hagymát és a zellerzöldet kivesszük, és egy tojásból készült galuskát szaggatunk bele. Tálalhatjuk betű-, vagy egyéb levestésztával is, de azt külön főzzük hozzá, mert ha közvetlenül a levesbe főzzük igen sok levet szív magába.