Paradicsomleves

Hozzávalók

  • 2 doboz sűrített paradicsom vagy 1 l paradicsomlé (70 gr/doboz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó zellerzöld
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • cukor
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, és felengedjük 1,5 l vízzel, melyben a sűrített paradicsomot elkevertük, vagy a 1,5 l-re felhígított paradicsomlével. Egészben beletesszük a megtisztított vöröshagymát, valamint a zellerzöldet. Sózzuk, megcukrozzuk, és jól kiforraljuk.
  2. Ha készen van a hagymát és a zellerzöldet kivesszük, és egy tojásból készült galuskát szaggatunk bele. Tálalhatjuk betű-, vagy egyéb levestésztával is, de azt külön főzzük hozzá, mert ha közvetlenül a levesbe főzzük igen sok levet szív magába.