A zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe beáztatjuk. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét kikaparjuk, és a cukorral együtt a tejszínhez adjuk. Felforraljuk, és a hőfokot alacsonyabbra véve 2 percig főzzük, levéve a tűzről beleöntjük a mandulalikőrt. A zselatinlapokból a vizet kinyomkodjuk, és a forró tejszínben oldódásig keverjük. Hideg vízfürdőbe állítva, kissé kihűtjük.
4 db pudingformát hideg vízzel kiöblítünk, megtöltjük a tejszínnel, és ha lehűlt legalább hat órára - még jobb, ha egy éjszakára - a hűtőbe tesszük.
Az öntethez az epret nem túl kicsi darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a cukrot. Tűzre téve 2 percig forraljuk.
A pudingport 4 evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzákeverjük az eperhez és kissé besűrítjük. Tálaláskor a pudingformákat forró vízbe mártjuk, kistányérra borítjuk belőle a krémet, meglocsoljuk az öntettel, és a félretett eperszemekkel díszítjük.