Pangasiusfilé (Cápaharcsa) csőbensült zöldségekkel

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
  • a körethez:
  • a besamel mártáshoz:
  • a sütőtál kikenéséhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A halfiléket leöblítjük, leszárogatjuk, a szeleteket félbevágjuk. Bedörzsöljük a lereszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, alufóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A vegyes zöldséget egy teflonedényben a vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felhasználásig félretesszük.
  • A besamelhez a vajat felforrósítjuk, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a tejet, majd visszatéve a tűzhelyre - folyamatosan kevergetve - besűrítjük. Ismét levéve a tűzről belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszelünk bele.
  • Egy kisebb tűzállótálat vajjal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a zöldségeket, és leöntjük a besamelmártással. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • A halfiléket újból leöblítjük, - ne maradjon rajta fokhagyma darabka, ami a sütéskor megégne és megkeseredne - a nedvességet leitatjuk, picit megsózzuk. Az olajat és vajat egy serpenyőben középmelegre hevítjük, és a lisztben megforgatott, és alaposan lerázott halszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • A pangasiusfilé nagyobb hipermarketekben frissen, illetve mélyhűtve kapható. Nincs erőteljes hal íze, teljesen szálkamentes, ezért gyerekek is bátran fogyaszthatják.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/1 646 kcal, 1 adag/823 kcal