Hozzávalók
Elkészítés
- A marhahúst megmossuk, felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. A tűzről levéve meghintjük, pirospaprikával, majd belekeverjük a húst, és a tűzre visszatéve, nagyon kevés víz hozzáadásával addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
- Meghintjük sóval, a fűszerekkel, és a lereszelt fokhagymával, kevés víz hozzáadásával, majdnem teljesen puhára pároljuk. (Párolás közben az elfőtt vizet folyamatosan pótoljuk.)
- A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, szeleteljük, és mindkettőt a megpuhult húshoz keverjük. Felöntjük 2 l vízzel. (Ha üveges zöldbabot használunk, leszűrjük, és a leszűrt levet egészítjük ki 2 literre, ebben az esetben a zöldbabot csak a főzés végén adjuk a leveshez, mivel az már puha.)
- Amíg a zöldbab és a burgonya fő, elkészítjük a habarást: a lisztet a tejföllel csomómentesre elkeverjük, majd apránként felengedjük 1-2 merőkanál forró levessel, és amikor a bab és a burgonya megpuhult a levesbe szűrjük. Pár percig kiforraljuk, forrón tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/2 275 kcal, 1 adag/379 kcal