Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított húst apró kockákra vágjuk. A szintén apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a húst, alaposan megpirítjuk, megsózzuk.
- Rászórjuk a pirospaprikát, a köményt, megborsozzuk, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd beledobjuk a babérlevelet. Közepes lángon főzzük, amikor szükséges pótoljuk a folyadékot.
- A sárgarépát, fehérrépát, burgonyát megtisztítjuk. A zöldségeket karikára, a burgonyát kisebb kockákra, a zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és 20-25 perc alatt mindet puhára főzünk.
- Azután a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Beledobjuk a felaprított kaprot, és ecettel ízesítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Nők Lapja recept