Hozzávalók
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, majd fehéredésig pirítjuk. Ekkor belekeverjük a lereszelt fokhagymát, majd meghintjük a pirospaprikával. Fedő alatt, saját levében - esetleg ha szükséges kevés víz hozzáadásával - majdnem puhára pároljuk.
- Beletesszük a karikára vágott répát, a kockára vágott burgonyát, és az összevágott vagy fagyasztott zöldbabot, valamint a babérlevelet, és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Amikor minden hozzávaló megpuhult, a lisztet a tejföllel, majd kevés forró levessel simára keverjük, és behabarjuk vele a gulyást.
- Tálaláskor tetejét petrezselyemzölddel hintjük meg.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/2 374 kcal, 1 adag/395 kcal