Pálmalevél kenyér

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóiból viszonylag lágyabb kenyértésztát dagasztunk. (Ha kézzel vagy robotgéppel végezzük a dagasztást, akkor előbb az élesztőt, a kimért mennyiségből elvett 0,5 dl langyos vízzel és a cukorral futtassuk fel, kenyérsütőgépnél erre a műveletre nincs szükség.)
  • A megdagasztott tésztát lisztezett lapon alakítsuk bagettformára, és letakarva, kb. félórát kelesszük. Amikor a tészta megkelt, mindkét szélét 1/3-1/3 mélységben, kb. 5 cm-es távolságban, ollóval vagdossuk be, és a bevágott részeken csavarjunk egyet.
  • Tetejét kenjük le olajjal, hintsük meg durva szemű sóval, szórjuk meg a magvakkal és fátyolszerűen kevés liszttel. Újabb 10 perc kelesztés után 200 fokra előmelegített, gőzős sütőben, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve vízbe mártott ecsettel kenjük át, azaz "mosdassuk" meg.
Mennyiség: 1 személyre