Padlizsánkrém 2.
Hozzávalók
-
70
dkg
padlizsán
-
1
pohár
joghurt
-
2
evőkanál
olívaolaj
-
3
gerezd
fokhagyma
-
1
mokkáskanál
Erős Pista
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A tepsibe alufóliát terítünk, belehelyezzük a megmosott padlizsánokat, és teljesen puhára sütjük őket. (A padlizsánok héja majdnem "szenes" legyen.) A sütőből kivéve a héját lehúzzuk, és a padlizsán krémes belsejét az olaj és a fokhagymagerezdek kíséretében turmixgépbe öntjük és pürésítjük.
-
A krémet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a joghurtot, és sóval, borssal - aki szereti a csípőset - Erős Pistával fűszerezzük. Pirítóssal kínáljuk.