Padlizsánkrém 2.

Hozzávalók

  • 70 dkg padlizsán
  • 1 pohár joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál Erős Pista
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A tepsibe alufóliát terítünk, belehelyezzük a megmosott padlizsánokat, és teljesen puhára sütjük őket. (A padlizsánok héja majdnem "szenes" legyen.) A sütőből kivéve a héját lehúzzuk, és a padlizsán krémes belsejét az olaj és a fokhagymagerezdek kíséretében turmixgépbe öntjük és pürésítjük.
  2. A krémet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a joghurtot, és sóval, borssal - aki szereti a csípőset - Erős Pistával fűszerezzük. Pirítóssal kínáljuk.
Recept megjegyzései

Összesen: 424 kcal