
Hozzávalók
- a páchoz:
Elkészítés
- A kacsacombokat az esetleges tollaktól, tokoktól megtisztítjuk, bőrét beírdaljuk. A páchoz a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük, a rozmaring levélkéket felaprózzuk, és a többi hozzávalóval együtt elkészítjük a pácot.
- A páccal a combokat jól bedörzsöljük, az egészet egy tálba tesszük, folpackkal lefedjük, és másnapig a hűtőbe tesszük.
- Másnap sütés előtt a pácot papírtörlővel a húsról eltávolítjuk, majd a combokat megsózzuk és megborsozzuk. A bőrével lefelé tepsibe fektetjük. (Nem kell zsír alája, mert a kacsából sok zsír sül ki.) A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
- Ezután a combokat megfordítjuk, a kisült zsírral meglocsolgatjuk, és ismét lefedve 180 fokos sütőben 40-50 percig puhára sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és a combokat ropogós, pirosra sütjük.
- Tört krumplival és párolt lilakáposztával tálaljuk. (Ez utóbbi most nálam elmaradt, mivel nem kaptam lilakáposztát.)
Mennyiség:
1 személyre