Pácolt kacsamell pirított tésztával

Hozzávalók

  • 1 db kacsamell
  • 20 dkg üvegtészta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 cikk fejeskáposzta
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 db csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál Worchester szósz (elhagyható)
  • őrölt bors
  • őrölt koriander mag

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét keresztalakban vágjuk be. A mézet, a fele szójaszószt, a worchester szószt, az őrölt borsot és az őrölt koriander magot keverjük össze, és ebben a pácban forgassuk meg a húst. Néhány órát pihentessük.
  2. A hagymát szeleteljük fel, a fokhagymát reszeljük le, a káposztát, sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, a gombát, chilipaprikát pedig vékony szeletekre.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon süssük ki a páclétől leitatott, sózott-borsozott kacsamellet, Először a bőrös felével lefelé tegyük a serpenyőbe, és addig kell sütni, amíg a zsírja kisül, és a bőre szép piros lesz. Ekkor megfordítjük, és a másik oldalát is néhány percig pirítjuk. A zsírját leöntjük, egy kevés páclevet hozzáadva, a serpenyőt a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a kacsamellet. Ezt követően, lefedve kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
  4. Az üvegtésztát tegyük egy nagyobb tálba, öntsük le forró vízzel, és lefedve hagyjuk állni 10 percet.
  5. Egy másik serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat. Tegyük bele a zöldségeket, és folyamatosan kevergetve pirítsuk meg.
  6. Öntsük hozzá a szójaszószt, majd kevés pirítást követően adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Erős tűzön, folyamatosan kevergetve, pirítsuk még néhány percig. A pecsenyelével megöntözött kacsamell szeletekkel tálaljuk.