Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamell bőrét keresztalakban vágjuk be. A mézet, a fele szójaszószt, a worchester szószt, az őrölt borsot és az őrölt koriander magot keverjük össze, és ebben a pácban forgassuk meg a húst. Néhány órát pihentessük.
- A hagymát szeleteljük fel, a fokhagymát reszeljük le, a káposztát, sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, a gombát, chilipaprikát pedig vékony szeletekre.
- Egy serpenyőben kevés olajon süssük ki a páclétől leitatott, sózott-borsozott kacsamellet, Először a bőrös felével lefelé tegyük a serpenyőbe, és addig kell sütni, amíg a zsírja kisül, és a bőre szép piros lesz. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is néhány percig pirítjuk. A zsírját leöntjük, egy kevés páclevet hozzáadva, a serpenyőt a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a kacsamellet. Ezt követően, lefedve kb. 15-20 percig állni hagyjuk.
- Az üvegtésztát tegyük egy nagyobb tálba, öntsük le forró vízzel, és lefedve hagyjuk állni 10 percet.
- Egy másik serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat. Tegyük bele a zöldségeket, és folyamatosan kevergetve pirítsuk meg.
- Öntsük hozzá a szójaszószt, majd kevés pirítást követően adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Erős tűzön, folyamatosan kevergetve, pirítsuk még néhány percig. A pecsenyelével megöntözött kacsamell szeletekkel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre