
Hozzávalók
- a páchoz:
Elkészítés
- A kacsa bőrét bekockázzuk, a hozzávalókból elkészítjük a pácot, mellyel a kacsacombokat alaposan bedörzsöljük. A bepácolt húsokat tálba tesszük, ráöntjük a megmaradt pácot, és fóliával lefedve egy napot állni hagyjuk.
- Másnap a combokról a pácot papírtörlővel letöröljük. és a bőrős felükkel lefelé forró serpenyőbe tesszük. Amikor a kacsa bőre megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalt is pirulásig sütjük.
- A kacsacombokat tepsibe rakosgatjuk, a tálban maradt pácot a borral, és 3 evőkanál - a húsból kisült - kacsazsírral elkeverjük, és a combokra öntjük. Az alufóliával lefedett tepsit 3 órára, 130 fokos sütőbe tesszük.
- Amikor a kacsacombok omlósra párolódtak, a fóliát levéve róla, a bőrét pirosra sütjük. Köretként tört burgonyát, vagy üvegtésztát adunk hozzá, melyet a pecsenye levével locsolunk meg.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 858 kcal, 1 adag/408 kcal