Őszibarackkrémleves

Hozzávalók

  • 60 dkg hámozott, kimagvalt őszibarack
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 tasak tejszín- vagy vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom
  • 1 db fahéjrúd (esetleg őrölt fahéj)
  • 5 szem szegfűszeg
  • csipet
  • a díszítéshez:

  • 2 db őszibarack

Elkészítés

  1. A 60 dkg barackot nagyobb kockákra vágjuk, 5 evőkanál cukorral, a karikákra vágott citrommal és - a könnyebb eltávolíthatóságért teatojásba tett - fahéjjal valamint szegfűszeggel egy liter vízben kb. 10-15 percig főzünk.
  2. Közben a pudingport két evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel simára elkeverjük. Ha a barack megfőtt leszűrjük, a citromkarikákat és a teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk.
  3. A barackokat két-három merőkanálnyi leszűrt lével leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  4. A tejszínes pudingport is - a hőkiegyenlítés miatt - apránként felhígítjuk a forró lével. A leszűrt baracklébe visszaöntjük a barackturmixot, és belekeverjük a felhígított tejszínes pudingport, majd a krémlevest csak az újraforrásig hevítjük.
  5. Lehűtve őszibarack szeletkékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.