Őszibarackkrémleves
Hozzávalók
-
60
dkg
hámozott, kimagvalt őszibarack
-
7
evőkanál
kristálycukor
-
1/2
tasak
tejszín- vagy vaníliaízű pudingpor
-
2
dl
tejszín
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
1/2
db
citrom
-
1
db
fahéjrúd
(esetleg őrölt fahéj)
-
5
szem
szegfűszeg
-
csipet
só
a díszítéshez:
-
2
db
őszibarack
Elkészítés
-
A 60 dkg barackot nagyobb kockákra vágjuk, 5 evőkanál cukorral, a karikákra vágott citrommal és - a könnyebb eltávolíthatóságért teatojásba tett - fahéjjal valamint szegfűszeggel egy liter vízben kb. 10-15 percig főzünk.
-
Közben a pudingport két evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel simára elkeverjük. Ha a barack megfőtt leszűrjük, a citromkarikákat és a teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk.
-
A barackokat két-három merőkanálnyi leszűrt lével leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
-
A tejszínes pudingport is - a hőkiegyenlítés miatt - apránként felhígítjuk a forró lével. A leszűrt baracklébe visszaöntjük a barackturmixot, és belekeverjük a felhígított tejszínes pudingport, majd a krémlevest csak az újraforrásig hevítjük.
-
Lehűtve őszibarack szeletkékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.