Őszibarackkrémleves

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A 60 dkg barackot nagyobb kockákra vágjuk, 5 evőkanál cukorral, a karikákra vágott citrommal és - a könnyebb eltávolíthatóságért teatojásba tett - fahéjjal valamint szegfűszeggel egy liter vízben kb. 10-15 percig főzünk.
  • Közben a pudingport két evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel simára elkeverjük. Ha a barack megfőtt leszűrjük, a citromkarikákat és a teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk.
  • A barackokat két-három merőkanálnyi leszűrt lével leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  • A tejszínes pudingport is - a hőkiegyenlítés miatt - apránként felhígítjuk a forró lével. A leszűrt baracklébe visszaöntjük a barackturmixot, és belekeverjük a felhígított tejszínes pudingport, majd a krémlevest csak az újraforrásig hevítjük.
  • Lehűtve őszibarack szeletkékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre