
Hozzávalók
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A 60 dkg barackot nagyobb kockákra vágjuk, 5 evőkanál cukorral, a karikákra vágott citrommal és - a könnyebb eltávolíthatóságért teatojásba tett - fahéjjal valamint szegfűszeggel egy liter vízben kb. 10-15 percig főzünk.
- Közben a pudingport két evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel simára elkeverjük. Ha a barack megfőtt leszűrjük, a citromkarikákat és a teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk.
- A barackokat két-három merőkanálnyi leszűrt lével leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
- A tejszínes pudingport is - a hőkiegyenlítés miatt - apránként felhígítjuk a forró lével. A leszűrt baracklébe visszaöntjük a barackturmixot, és belekeverjük a felhígított tejszínes pudingport, majd a krémlevest csak az újraforrásig hevítjük.
- Lehűtve őszibarack szeletkékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre