Ossobuco marhalábszárból

Hozzávalók

0/23Hozzávalók
  • a gremolátához:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lábszárszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd meghintjük sóval, őrölt borssal, átkötözzük zsineggel, hogy párolás körben ne essenek szét, végül lisztbe forgatjuk. Az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, és az alaposan lerázott hússzeletek mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt lekérgezzük. A húst kivesszük, és félretesszük.
  • A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott zöldségeket néhány percig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, a bort, és 1-2 perc alatt összefőzzük.
  • Beletesszük az összevágott paradicsomot, a babérlevelet, felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és forralás után, lassú tűzön 2-3 órát pároljuk. (Ha szükséges az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.) A hússzeleteket kiszedjük, és a mártást szűrőn áttörjük.
  • Elkészítjük a gremolátát: a citrom héját lereszeljük, a fokhagymát és petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk olívával elkeverjük. Tálaláskor a hússzeleteket a mártásra helyezzük, és megszórjuk a gremolátával. Köretként polentát / rizottót, esetleg párolt rizst vagy tésztát kínálunk.
Mennyiség: 1 személyre