Hozzávalók
Elkészítés
- A lábszár szeleteket sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, és két evőkanál felhevített olíva olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, tepsibe vagy sütőtálba helyezzük és félretesszük.
- Elkészítjük a zöldséges ragut. A maradék olíva olajra rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd következik az apró kockára vágott sárgarépa és szárzeller. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott gombát, fokhagymát és a zöldfűszereket (kakukkfű, koriander/petrezselyem, babérlevél), végül a paradicsomszószt (vagy hígított paradicsompürét), a citrom és narancs reszelt héját, a narancs levét és a fehér bort.
- Néhány percig pároljuk, majd a zöldséges ragut ráöntjük a hússzeletekre. Ha szükséges sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
- A tepsit alufóliával letakarjuk, és kb. 180 fokos sütőben vajpuhára pároljuk. (A hústól függően legalább 2-3 óra.) Sütés közben néhányszor megnézzük, és ha a lé elpárolgott, vízzel vagy borral pótoljuk. Tálaláskor a ragut a hús tetejére kanalazzuk, köretként polentát (ld. mozzarellás polenta) készítünk.
Mennyiség:
1 személyre