Osso bucco 2.

Hozzávalók

0/21Hozzávalók
    a hús elősütéséhez:
  • a raguhoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A két hússzeletet sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, a vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát elősütjük. Öntöttvas lábosba vagy magasabb peremű tepsibe helyezzük, és félretesszük.
  • A raguhoz megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát, répát, szárzellert apró kockákra vágjuk, a gombát pedig szeletekre. Abban az edényben, amiben a húst sütöttük, beletesszük a hagymát, néhány perc múlva a répát, szárzellert, kevergetve pirítjuk, majd ismét néhány perc múlva hozzáadjuk a gombát, a lereszelt fokhagymát, paradicsompürét, fűszereket és a citromlevet. Kicsit még pároljuk, majd a ragut rákanalazzuk a félretett hússzeletekre.
  • Az edénybe leragadt pörzsanyagokat felöntjük a borral, megvárjuk míg a lesült pörzsanyagok a borban feloldódnak, majd az egészet a húsra öntjük. Hozzáadjuk az alaplevet is - ragu majdnem fedje a hússzeleteket -, majd a lefedett edényt a sütőbe tesszük (160 fok), és puhára pároljuk. Ez kb. 3-3,5 órát vesz igénybe, közben néhányszor a húst óvatosan megfordítjuk, és az elpárolgott folyadékot vízzel vagy alaplével pótoljuk.
  • Tálaláskor a hússzeletre kanalazzuk a ragut. Köretként párolt rizst, főtt tésztát vagy polentát kínálunk hozzá. A tetejére reszelt citrom héjat szórunk.
Mennyiség: 1 személyre