Orsótészta gombás-mascarponés szósszal
Hozzávalók
-
40
dkg
orsótészta
-
20
dkg
csiperkegomba
-
25
dkg
mascarpone
-
2
dl
tejszín
-
1 kisebb
fej
vöröshagyma
-
10
dkg
bacon
-
1
evőkanál
olaj
-
10
dkg
reszelt sajt
-
só
-
őrölt bors
-
szerecsendió
-
kevés petrezselyemzöld
Elkészítés
-
A baconszalonnát felcsíkozzuk, és az olajon kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor a hagyma megpárolódott, beleszórjuk a felszeletelt gombát.
-
A mascarponét a tejszínnel elkeverjük, és ráöntjük a hagymás-gombára. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, és összeforraljuk.
-
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. Jól lecsepegtetjük, elkeverjük a mártással, tetejét reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.