Orsótészta gombás-mascarponés szósszal

Hozzávalók

  • 40 dkg orsótészta
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kevés petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A baconszalonnát felcsíkozzuk, és az olajon kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor a hagyma megpárolódott, beleszórjuk a felszeletelt gombát.
  2. A mascarponét a tejszínnel elkeverjük, és ráöntjük a hagymás-gombára. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, és összeforraljuk.
  3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. Jól lecsepegtetjük, elkeverjük a mártással, tetejét reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.