Örmény citruskalács
Hozzávalók
-
30
dkg
liszt
-
25
dkg
szobahőmérsékletű vaj
-
15
dkg
cukor
-
4
db
tojás
-
1
db
citrom
-
2
db
narancs
-
1
db
vaníliarúd
-
1
teáskanál
sütőpor
Elkészítés
-
A cukrot összekeverjük a citrom és mindkét narancs lereszelt héjával.
-
Hozzáadjuk a vajat, és egyenként beleütve a tojásokat, habverőgéppel habosra keverjük.
-
A narancs levét kifacsarjuk, és a vajas krémbe öntjük.
-
Beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magocskáit.
-
Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
-
A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. (a tésztához 5 dkg mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is adhatunk.)