Örmény citruskalács

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés

  1. A cukrot összekeverjük a citrom és mindkét narancs lereszelt héjával.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és egyenként beleütve a tojásokat, habverőgéppel habosra keverjük.
  3. A narancs levét kifacsarjuk, és a vajas krémbe öntjük.
  4. Beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magocskáit.
  5. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. (a tésztához 5 dkg mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is adhatunk.)