Hozzávalók
Elkészítés
- A csontokat hideg vízben feltesszük főzni, ha felforrt a habját leszedjük. Beletesszük a sárga- és fehérrépát, zellergumót, fokhagymát, az egyik vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát és a kelkáposztát.
- A másik vöröshagymát félbevágjuk, és egy kevés zsiradékon egész sötétre pirítjuk, majd azt is a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, szemesborssal, egy kevés szerecsendióvirággal, beletesszük a zellerzöldet, petrezselymet, és épphogy gyöngyözzön a lé, készre főzzük.
- Mielőtt a főzést befejeznénk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, valamint aki szereti lestyánnal is ízesítheti. A kész levest átszűrjük, és a hasábokra vágott főtt zöldségekkel, és külön kifőzött csigatésztával vagy cérnametélttel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre