
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockára vágott sertéshúst. Pici víz hozzáadásával néhány percig pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, amely majdnem ellepi. Ízesítjük sóval, és a szokásos módon pörköltet készítünk.
- A kagylótésztát lobogó sós vízben, - az előírtnál, amely általában 13 perc, 3 perccel kevesebb ideig - kifőzzük, jól lecsepegtetjük.
- Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, a szaftot félretesszük. A húskockákat - annyi tejföllel, hogy krémes masszát kapjunk - késes aprítóval pépesítjük, vagy húsdarálón ledaráljuk. (Az utóbbi esetben a tejfölt darálás után keverjük hozzá.)
-
-
Mennyiség:
1 személyre