Óriás kagylótészta (Conchiglioni) hortobágyi módra

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockára vágott sertéshúst. Pici víz hozzáadásával néhány percig pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, amely majdnem ellepi. Ízesítjük sóval, és a szokásos módon pörköltet készítünk.
  • A kagylótésztát lobogó sós vízben, - az előírtnál, amely általában 13 perc, 3 perccel kevesebb ideig - kifőzzük, jól lecsepegtetjük.
  • Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, a szaftot félretesszük. A húskockákat - annyi tejföllel, hogy krémes masszát kapjunk - késes aprítóval pépesítjük, vagy húsdarálón ledaráljuk. (Az utóbbi esetben a tejfölt darálás után keverjük hozzá.)
  • A húskrémet ha szükséges sóval ízesítjük, aki szereti csípős paprikakrémet is tehet bele, és a kagylókat megtöltjük. Egy sütőtálba (tepsibe) rakosgatjuk őket, a tál alját egy kevés szafttal kenjük ki.
  • Az étkezési keményítőt nagyon kevés hideg vízzel simára keverjük, majd az ismét tűzretett szaftot besűrítjük vele. A pörköltmártást a kagylókra öntjük, és a tésztát - előmelegített sütőben (170 fok) - kb. 10-15 perc alatt átsütjük. Melegen, tejföllel tálaljük.
Mennyiség: 1 személyre