
Hozzávalók
- ízlés szerint:
Elkészítés
- A baromfinyakakat hideg vízbe feltesszük főni. Mikor forr a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot kisebbre vesszük, annyira, hogy a leves csak gyöngyözzön.
- Beletesszük a megtisztított és megmosott hozzávalókat, a szerecsendió és a lestyán nélkül. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, belereszelünk egy csöppnyi szerecsendiót és meghintjük egy mokkáskanálnyi lestyánnal, illetve, ha szükséges lenne, még megsózzuk.
- Kb. 3 percig még hagyjuk főni, 15 percig pedig ülepedni. Közben kifőzhetjük a levestésztát. Ezt követően a levest leszűrjük, cérnametélttel, a felszeletelt zöldséggel és a hússal tálaljuk.
- Tálalhatjuk a húst külön is mustárral, reszelt tormával és kenyérrel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Még jobb, ha morzsolt lestyán helyett frisset használunk, ezt a zeller- és petrezselyemzölddel együtt adjuk a leveshez.