Nutellás-Mars csokis torta

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tojások fehérjét a sóval és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a lisztet.
  • Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk, és megkenjük a krémmel, melyhez a nutellát a mascarponéval kikeverjük, és szintén óvatosan hozzávegyítjük a keményre felvert tejszínhabot.
  • A mázhoz a Mars csokikat pici vízzel megolvasztjuk, majd a mázat a torta tetejére simítjuk, és végül színes csokidrazséval díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/7 830 kcal, 1 szelet/652 kcal