Hozzávalók
Elkészítés
- Az elkészítést megelőző nap - de lehet 2-3 nappal korábban is - a felsál szeleteket megborsozzuk, olajjal és kevés mustárral megkenve érleljük. Másnap a szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Ezt követően a serpenyőből a szeleteket kivesszük és félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a borókabogyót (10 szem), amikor a hagyma megdinsztelődött, meghintjük 1 evőkanál kristálycukorral. Ha a cukor már kissé karamellizálódott rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 2 kanál ketchup-öt, 1 kanál Worchester szószt, a mustárt és a petrezselymet, végül felöntjük a vörösborral.
- Jól megkeverjük, kicsit összepároljuk, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket. A mártásban a hússzeleteket puhára pároljuk. (Amennyiben nagyon besűrűsödne, a folyadékot vörösborral vagy vízzel pótoljuk.) Ha a mártást krémesebben szeretjük a babérlevelet kivéve belőle, turmixoljuk le.
- A felsált párolt rizzsel, főtt tésztával, burgonyafánkkal esetleg knédlivel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre