Must

Hozzávalók

  • szőlő

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és turmixgépben összetörjük. A szőlőpürét szűrőkanálon átszűrjük, a szűrőben maradt magokat és szőlőhéjat kidobjuk. Az így nyert - kissé még zavaros szőlőlét - újból átszűrjük.
  2. A szűrőkanálba beleterítünk egy konyharuhát, vagy tetrakendőt, és apránként beleöntjük a szőlőlevet. Szép lassan hagyjuk átcsöpögni. Amikor már a nagyja átfolyt, a konyharuha négy sarkát összecsomózzuk, felfüggesztjük egy fakanál nyelére és hagyjuk - a súlyánál fogva - teljesen kicsepegni (kb. egy éjszaka).
  3. Hűtőszekrényben tároljuk, mert hamar forrni kezd.
Recept megjegyzései

1 dl/78 kcal