Mozzarellás polenta

Osso buco

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 35-40 percig főzzük.
  • A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Mindegyik polenta pogácsára 1 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá.
  • Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco) remek körete.
Mennyiség: 1 személyre