Hozzávalók
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk, és megkelesztjük. (Ha kézzel végezzük a dagasztást, akkor az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben előbb felfuttatjuk.)
- A megkelt tésztát 9 egyforma darabra vágjuk, kicsit átgyúrjuk, majd hosszú hengerekké sodorjuk. A rudakat szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsi(k)be tesszük, és kb. félórát újrakelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeveréses 165 fok), a bagettek tetejét kés fokával kissé bevagdossuk, tetejüket a felvert tojással megkenjük, és ropogós pirosra sütjük. (A bagetteket megszórhatjuk különféle magokkal is.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
9 db/3 834 kcal, 1 db/426 kcal