Mini bagett 2

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk, és megkelesztjük. (Ha kézzel végezzük a dagasztást, akkor az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben előbb felfuttatjuk.)
  • A megkelt tésztát 9 egyforma darabra vágjuk, kicsit átgyúrjuk, majd hosszú hengerekké sodorjuk. A rudakat szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsi(k)be tesszük, és kb. félórát újrakelesztjük.
  • A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeveréses 165 fok), a bagettek tetejét kés fokával kissé bevagdossuk, tetejüket a felvert tojással megkenjük, és ropogós pirosra sütjük. (A bagetteket megszórhatjuk különféle magokkal is.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

9 db/3 834 kcal, 1 db/426 kcal