Mézeskalács

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a mázhoz:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd egy órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és karácsonyi süteményformákkal (pl. fenyő, csillag stb.) kiszúrjuk.
  • Felvert tojással megkenjük, szilikonlappal bélelt, vagy vajjal kikent, kilisztezett tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített, 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 5 perc)
  • A cukormázhoz a tojásfehérjét a porcukorral nagyon kemény habbá verjük (kb. 20 perc), a fényes, merev habot egy kisebb nylonzacskóba tesszük, melynek egyik végére pici lyukat vágunk, és a habbal a süteményeket feldíszítjük. Nagyon kiadós – ebből a mennyiségből több tepsi lesz – és sokáig eltartható sütemény.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 5 690 kcal