
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben nem túl puhára megfőzzük.
- A többi hozzávalóból elkészítjük a besamelmártást: a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendióval, végül elkeverjük benne a tojássárgáját.
- Egy sütőtálat vajjal kikenünk, és az alját zsemlemorzsával hintjük be. Erre kerül a leszűrt zöldségkeverék, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a besamelmártást, és a tetejét a reszelt sajttal megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 232 kcal, 1 adag/308 kcal