Hozzávalók
-
a sárga tésztához:
- a barna tésztához:
- a puncskrémhez:
- a mandulakrémhez:
- a mázhoz:
Elkészítés
- A hozzávalókból külön-külön elkészítjük a sárga és kakaós tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a sütőporral, szódabikarbónával, valamint a barna tészta esetében a kakaóval elkevert lisztet.
- Két vajjal/margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Ha csak egy formánk van, akkor a másik tésztát csak akkor készítsük el, ha az első megsült, különben a tojáshab nagyon összeesik.) A kisült tésztát rácsra borítva kihűtjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémeket. A pudingporokat (külön-külön) elkeverjük 2-2 evőkanál kristálycukorral és 2-3 evőkanál hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesre elkevert pudingport. Visszatéve a tűzre folytonos keverés mellett besűrítjük.
- Kihűtjük, és az egyikhez a rumot/aromát, a másikhoz az Amarettót/aromát hozzákeverjük. Szintén külön-külön a vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a puncsos, illetve mandulás pudingot.
- A kihűlt tésztát a bordák mentén szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a kétféle krémmel. Két rudat készítünk, és bevonjuk őket a csokimázzal. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk és elkeverjük az olajjal. Hűtőbe tesszük, forró vízbe mártott késsel ferdén szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
36 szelet/10 560 kcal, 1 szelet/293 kcal