Meggykrémleves

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Először a fűszereket főzzük meg: a fahéjat, a szegfűszeget, a citromkarikákat 0,5 l vízben felforraljuk (un. redukciót készítünk), majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, cukrot, sót, és egy liter vizet, felforraljuk. Néhány percig főzzük, majd leszűrjük.
  • A meggyet 2-3 merőkanál lével leturmixoljuk. Átszűrjük, hozzáöntjük a maradék léhez, és visszatesszük a tűzre. Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt először kevés hideg vízzel, majd a tejszínt is hozzáadva simára keverjük, és a forró meggylével kicsit felhígítva a leveshez keverjük.
  • Újból felforraljuk, ha szükséges ízesítjük még cukorral, esetleg citromlével. Hidegen, tojáshabgaluskával, vagy tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/1 626 kcal, 1 adag/271 kcal