Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
- Közben elkészítjük a túrótölteléket. A túrót a tojássárgájával és a porcukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, búzadarát, citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
- A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket, és megszórjuk a magozott meggyel. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és villával megszurkáljuk.
- A megmaradt fehérjét kissé felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180º-on (légkeveréses 165º) pirosra sütjük. (kb. 20-25 perc). Hidegen rombuszokra vagy kockákra szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 18 szelet/5 678 kcal, 1 szelet/315 kcal