Meggyes-túrós pite

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
  • Közben elkészítjük a túrótölteléket. A túrót a tojássárgájával és a porcukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, búzadarát, citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  • A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket, és megszórjuk a magozott meggyel. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és villával megszurkáljuk.
  • A megmaradt fehérjét kissé felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180º-on (légkeveréses 165º) pirosra sütjük. (kb. 20-25 perc). Hidegen rombuszokra vagy kockákra szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 18 szelet/5 678 kcal, 1 szelet/315 kcal