Meggyes párna
Hozzávalók
-
50
dkg
készre nyújtott leveles tészta
-
30
dkg
magozott meggy
-
1,5
evőkanál
étkezési keményítő
-
1,5
evőkanál
cukor
-
néhány kanál mascarpone
(elhagyható)
a kenéshez és szóráshoz:
-
1
db
tojás
-
porcukor
Elkészítés
-
A tésztát kb. 15x10 cm-es téglalapokra vágjuk, egyik felét kb. 2 cm-enként bevagdossuk úgy, hogy a szélén 1-2 cm-es egybefüggő rész maradjon. A másik felére ráhalmozzuk a meggyel, keményítővel, cukorral, és a mascarponéval elkevert tölteléket.
-
A tészta szélét kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk rá a bevágott felét a töltöttre. Nyomkodjuk össze a széleket villával, és a tetejét kenjük meg a felvert tojással. 220 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, tetejét porcukorral hintjük meg.