Meggyes párna

Hozzávalók

  • 50 dkg készre nyújtott leveles tészta
  • 30 dkg magozott meggy
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 evőkanál cukor
  • néhány kanál mascarpone (elhagyható)
  • a kenéshez és szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tésztát kb. 15x10 cm-es téglalapokra vágjuk, egyik felét kb. 2 cm-enként bevagdossuk úgy, hogy a szélén 1-2 cm-es egybefüggő rész maradjon. A másik felére ráhalmozzuk a meggyel, keményítővel, cukorral, és a mascarponéval elkevert tölteléket.
  2. A tészta szélét kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk rá a bevágott felét a töltöttre. Nyomkodjuk össze a széleket villával, és a tetejét kenjük meg a felvert tojással. 220 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, tetejét porcukorral hintjük meg.