Meggyes lepény

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 dkg margarinnal és a cukorral, habosra keverjük.
  • Apránként hozzáadjuk az 5 evőkanál liszttel elkevert étkezési keményítőt, reszelt citromhéjat, sütőport és sót, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
  • A masszát egy magasabb falu - a maradék margarinnal kikent, maradék liszttel meghintett - tepsibe öntjük, és megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel. 180 fokot (légkeveréses 165 fok) sütőben megsütjük (kb. 30-35 perc). Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 1 896 kcal