Meggyes joghurtkrém

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy (lehet fagyasztott is)
  • 4 doboz natúr joghurt (125 gr/doboz)
  • 3 evőkanál méz
  • 1/2 tasak zselatinfix
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

  1. A joghurtot - egy erre a célra rendszeresített - textilpelenkába öntve fellógatjuk, és 2-3 órát hagyjuk a savót kicsöpögni, amikor elkészült, egy nagyobb tálba öntjük.
  2. A meggyből - néhány szemet díszítésnek félreteszünk -, a többit kimagozzuk, a mézzel és a zselatinfixxel turmixoljuk, majd a reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt a joghurthoz keverjük.
  3. Poharakba vagy tálkákba öntjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a krémet a félretett meggyszemekkel (esetleg csokoládéval/tejszínhabbal) díszítjük.
Recept megjegyzései

3 adag/745 kcal, 1 adag/248 kcal