Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, apránként belekeverjük a tojásos masszába. A tésztát egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, melynek alját sütőpapírral béleltük ki.
- 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegített sütőben, középső bordamagasságon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd lisztezett deszkára borítjuk, a sütőpapírt az aljáról lehúzzuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót kikeverjük (ha nem az un. Krémes túrót használjuk, a túrót jól törjük át, és a 1,5 tasak zselatinfix helyett, majd csak 1 tasakkal tegyünk a túrókrémbe), belekeverjük a cukrot, a citromlét, zselatinfixet, végül - a habfixáló hozzáadásával - kemény habbá vert tejszínt.
- A kihűlt tortalapot a tortaformába visszatesszük, tetejét meggylekvárral megkenjük, és erre simítjuk a túrókrémet. Egy-két órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen.
- A tortazselét a leírás szerint elkészítjük, majd időnként megkeverve, langyosra hűtjük. A torta tetejét magozott meggyel - ha fagyasztottat használunk, nagyon jól csepegtessük le - kirakjuk, és egy szilikonecset segítségével a tortát bevonjuk a zselével. Ismét hideg helyre tesszük, hogy a zselé kellően megkocsonyásodjon.
- Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt, vékony pengéjű késsel óvatosan körbevágjuk, majd szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 szelet/4 112 kcal, 1 szelet/342 kcal