Medvehagymás csusza

Hozzávalók

  • 30 dkg csuszatészta
  • 6 dkg baconszalonna
  • 10 dkg füstöltsajt
  • a pestohoz:

  • 1 csokor medvehagyma (kb. 10 dkg)
  • 3 dkg hántolt napraforgó
  • 3 dkg hántolt tökmag
  • 0,3 dl napraforgóolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A napraforgó- és tökmagot szárazon megpirítjuk. A medvehagymát megmossuk, a nedvességet törlővel leitatjuk róla, és metéltre vágjuk.
  2. A pirított magokat, az összevágott medvehagymát, a megtisztított fokhagymát aprítóba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és csak annyi vizet öntünk hozzá, amennyi az aprításhoz még szükséges.
  3. A bacont összevágjuk, kisütjük, a pörcöt felhasználásig félretesszük. A csuszatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a szalonnazsírjára szedjük.
  4. Hozzáadjuk a medvehagymás pestot, néhány másodperc alatt összepirítjuk, majd tányérokra szedve, reszelt füstölt sajttal megszórva, egy kevés apróra vágott medvehagymával díszítve, frissen tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/2 442 kcal, 1 adag/610 kcal