A napraforgó- és tökmagot szárazon megpirítjuk. A medvehagymát megmossuk, a nedvességet törlővel leitatjuk róla, és metéltre vágjuk.
A pirított magokat, az összevágott medvehagymát, a megtisztított fokhagymát aprítóba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és csak annyi vizet öntünk hozzá, amennyi az aprításhoz még szükséges.
A bacont összevágjuk, kisütjük, a pörcöt felhasználásig félretesszük. A csuszatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a szalonnazsírjára szedjük.
Hozzáadjuk a medvehagymás pestot, néhány másodperc alatt összepirítjuk, majd tányérokra szedve, reszelt füstölt sajttal megszórva, egy kevés apróra vágott medvehagymával díszítve, frissen tálaljuk.