Hozzávalók
- a pácoláshoz:
Elkészítés
- A csirkemellet hártyáitól megtisztítjuk, és középen félbevágjuk. Egy tálba tesszük, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, ráreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, átforgatjuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (Előző este is elkészíthetjük.)
- A tejes-fokhagymás pácból kivett filéket leöblítjük, és a nedvességet leitatjuk róla. Mindkét hússzeletet csaknem teljesen bevágjuk, majd mint egy könyvet széthajtjuk, és kissé kiveregetjük.
- A szeletek egyik felét befedjük a bazsalikomlevelekkel, erre kerül a szeletekre vágott mozzarella, majd meghintjük a szintén szeletekre aprított fokhagymával, és az oregánó és kakukkfű levélkékkel. Sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, és ráhajtjuk a mellfilé másik felét - azaz becsukjuk a "könyvet" -.
- A töltött hússzeleteket kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd egy kiolajozott, kisebb tűzálló tálba fektetjük. A maradék olívaolajat ráöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Párolt zöldséggel, vagy burgonyapürével kiadós, könnyű étel. (Ha nincs friss zöldfűszerünk, használhatunk helyette morzsoltat is.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/1 162, 1 adag/581 kcal