Hozzávalók
Elkészítés
- A húst, valamint a csontot hideg vízben feltesszük főni, ha a lé felforrt a habját leszedjük. Egészben beletesszük a megtisztított sárga- és fehérrépát, zellergumót, fokhagymát, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a gombát és a kelkáposztát. Ízesítjük sóval, szemesborssal, egy kevés szerecsenvirággal, beletesszük a zellerzöldet, petrezselymet, és épphogy gyöngyözzön a lé, készre főzzük (kb. 3-4 óra).
- Mielőtt a főzést befejeznénk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, valamint aki szereti lestyánnal is ízesítheti. A kész levest átszűrjük, és a hasábokra vágott főtt zöldségekkel, a külön kifőzött daragaluskával / csigatésztával / cérnametélttel, és a kockára vagy szeletekre vágott főtt hússal tálaljuk.
- A húst külön tormával, mustárral, vagy valamilyen szósszal - alma, meggy, kapor stb. - is kínálhatjuk.
Mennyiség:
1 személyre