Marbella csirke

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Előző este előkészítem a húst: megmosom, feldarabolom és egy nagy tálba teszem. Hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót.
  • Egy kis tálban összekeverem az olajat, az ecettel és az oregánóval, alaposan sózom és borsozom. A pácot a húsra öntöm, alaposan átkeverem, hogy mindenhova jusson a léből és a hűtőbe teszem éjszakára.
  • Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, a húsokat hőálló tálba rendezem, ráöntöm a páclevet és a bort, megszórom a barnacukorral. 180 fokos sütőben, kb 1 óra alatt pirosra sütöm, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat.
  • Ha kész, megszórom a korianderzölddel és a pirított mandulával.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Lila füge receptje (Annyi változtatással, hogy kizárólag csirkemellet használtam, és a pirított mandula helyett pirított szezámmaggal szórtam meg.)