Mandulakrémes muffin

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
  • a krémhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A muffin sütőbe papirkapszlikat helyezünk. (Célszerű a tálkák aljára 1-1 petty margarint tenni, így a papírformák nem csúszkálnak el.)
  • A sütőport és a sót a liszttel elvegyítjük. A tojást, cukrot, olajat és joghurtot kikeverjük, végül belevegyítjük a lisztet. A papírformákba egyenlő arányban belekanalazzuk a tésztát. A sütőben (középen) kb. 20-25 percig sütjük, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
  • Éles kés, majd egy mokkáskanál segítségével közepükbe mélyedést készítünk, melyet megtöltünk a mandulakrémmel.
  • A mandulakrémhez a pudingport a tejjel, likőrrel és az aromával, a vajat pedig a cukorral kikeverjük, majd a vajas krémhez apránként hozzáadjuk a pudingos krémet, és az egészet habosra keverjük. (A krémet tegyük egy kisebb nylon zacskóba, végét csípjük le, így könnyebben tudjuk megtölteni a muffinokat.)
  • A mandulát szárazon pirítsuk meg, a leírás szerint készítsük el a marcipános cukormázat, melyet csorgassunk a sütemények tetejére. Végül mindegyiket szórjuk meg a pirított mandulával.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/4 153 kcal, 1 db/346 kcal