
Hozzávalók
- a krémhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A muffin sütőbe papirkapszlikat helyezünk. (Célszerű a tálkák aljára 1-1 petty margarint tenni, így a papírformák nem csúszkálnak el.)
- A sütőport és a sót a liszttel elvegyítjük. A tojást, cukrot, olajat és joghurtot kikeverjük, végül belevegyítjük a lisztet. A papírformákba egyenlő arányban belekanalazzuk a tésztát. A sütőben (középen) kb. 20-25 percig sütjük, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
- Éles kés, majd egy mokkáskanál segítségével közepükbe mélyedést készítünk, melyet megtöltünk a mandulakrémmel.
- A mandulakrémhez a pudingport a tejjel, likőrrel és az aromával, a vajat pedig a cukorral kikeverjük, majd a vajas krémhez apránként hozzáadjuk a pudingos krémet, és az egészet habosra keverjük. (A krémet tegyük egy kisebb nylon zacskóba, végét csípjük le, így könnyebben tudjuk megtölteni a muffinokat.)
- A mandulát szárazon pirítsuk meg, a leírás szerint készítsük el a marcipános cukormázat, melyet csorgassunk a sütemények tetejére. Végül mindegyiket szórjuk meg a pirított mandulával.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db/4 153 kcal, 1 db/346 kcal