Mákos-meggyes rétes
Hozzávalók
-
6
db
réteslap
-
2
evőkanál
olaj
a töltelékhez:
-
30
dkg
magozott meggy
-
25
dkg
darált mák
-
2,5
dl
tej
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
15
dkg
kristálycukor
-
édes- vagy zsemlemorzsa
Elkészítés
-
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a mákot, rövid ideig főzzük, majd levéve a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat, és végül óvatosan a jól lecsepegtetett meggyet.
-
Egy rétesrúdhoz három lapot használunk. Az első három lapot egymásra fektetjük, de előbb mindegyiket vékonyan megkenjük olajjal. A harmadik lapon egy szélesebb csíkot meghintünk morzsával, és erre ráterítjük a mákos-meggyes töltelék felét.
-
A rétest szokásos módon feltekerjük. Ugyan így járunk el a maradék három réteslap esetében is. A két rudat kiolajozott, vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket olajjal átkenjük. Előmelegített (légkeveréses 190 fok) sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.