Mákos-meggyes rétes

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
  • a töltelékhez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tejet felforraljuk, beleszórjuk a mákot, rövid ideig főzzük, majd levéve a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat, és végül óvatosan a jól lecsepegtetett meggyet.
  • Egy rétesrúdhoz három lapot használunk. Az első három lapot egymásra fektetjük, de előbb mindegyiket vékonyan megkenjük olajjal. A harmadik lapon egy szélesebb csíkot meghintünk morzsával, és erre ráterítjük a mákos-meggyes töltelék felét.
  • A rétest szokásos módon feltekerjük. Ugyan így járunk el a maradék három réteslap esetében is. A két rudat kiolajozott, vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket olajjal átkenjük. Előmelegített (légkeveréses 190 fok) sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 3 620 kcal