Hozzávalók
-
a mézes tésztához:
- a mákos piskótához:
- a krémhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A mézes tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, és 2 lapot sütünk belőle. (A tepsi mérete kb. 40x28 cm)
- A mákos piskótához a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjéket a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A mákos masszába óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tojássárgát a cukorral, tejjel és pudingporral simára kikeverjük, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint/vajat a porcukorral, mascarponéval, narancs aromával habosra keverjük, végül apránként belekeverjük a kihűlt vaníliás krémet.
- Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, erre ráhelyezzük a mákos piskótalapot, majd megkenjük a krém másik felével, és ráborítjuk a második mézes lapot. Tetejét porcukorral, kakaóval vagy csokiforgáccsal szórhatjuk meg.
Mennyiség:
1 személyre