Májgombóc

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A csirkemájakat az epétől, hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk és késsel elkaparjuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és egy kanál olajon megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  • A csirkemájat a két tojással, a dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverjük a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsa mennyisége függ a tojások nagyságától, tehát lehet, hogy kevesebbet vagy netán többet kell használnunk.)
  • Kicsit állni hagyjuk, majd vizes kézzel, gombócokat formázva, a lassan fövő leveskockás / Vegetás lében megfőzzük. (Mielőtt levennénk a tűzről, egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy megfőtt-e.) Húslevesek nagyon finom és kiadós levesbetétje.
Mennyiség: 1 személyre